Avondvierdaagse Harmelen

30 mei t/m 2 juni 2022

Veel gestelde vragen

 1. Vanaf welke leeftijd kan er worden meegelopen?
  In principe wordt gelopen vanaf de leeftijd van 5 jaar. Als jongere kinderen meelopen is dit de verantwoordelijkheid van de ouders. Kinderen die bijna 5 worden lopen vaak de laatste avond mee voor een vaantje. Dit is de kortste afstand.  
 2. Vanaf welke leeftijd lopen de kinderen 10 km?
  Dit gebeurt vanaf 8 jaar of groep 5. Hiervan kan worden afgeweken door bijvoorbeeld alle kinderen van groep 5 nog de 5 kilometer te laten lopen en vanaf groep 5 10 km. Ook als kinderen motorisch minder goed zijn in lopen is het geen probleem om met de 5 km mee te doen. Als kinderen voor het eerst met de 10 km meelopen en hier eigenlijk te veel moeite mee hebben, mag worden overgestapt naar de 5 km. Het gaat voor de kinderen vooral om het plezier in lopen en de gezelligheid om dit met zoveel mogelijk klasgenoten te doen. Wordt er in een groep gelopen, bijvoorbeeld met de school? Dan kan de school zelf aanvullende “regels” opstellen.  
 3. Kan er ook minder dan vier avonden worden gelopen?
  Dat kan, maar dan wordt er na afloop geen medaille gegeven. Wel kan er per avond voor een vaantje worden gelopen, de kosten bedragen dan € 2,50 per avond.
 4. Mijn zoon / dochter heeft de verkeerde medaille ontvangen.
  Op donderdagavond kan na afloop van de tocht de medaille worden omgeruild in sporthal De Kroon. Hier zijn verder geen kosten aan verbonden.
 5. Mijn zoon / dochter is de medaille verloren.
  Na afloop van de laatste wandelavond kan een nieuwe tegen kostprijs (€ 4,50) worden gekocht in sporthal De Kroon.
 6. Waarom zijn de starttijden weer gelijk voor de 5 en de 10 km?
  Het uit elkaar halen van de starttijden in het verleden is niet goed bevallen. Niet alleen door de organisatie, maar ook ouders hebben hierover geklaagd omdat zij in een aantal gevallen twee maal een kind naar de start moesten brengen.
 7. Ik ben vergeten mijn zoon / dochter via de school in te schrijven.
  Kan dit ook later? Voor de organisatie is het niet mogelijk om op een later tijdstip de lijsten voor de groepen aan te passen. Ouders moeten zelf inschrijven in sporthal De Kroon, tussen 17.45 en 18.15 uur op de eerste wandelavond. De kosten bedragen dan € 4,50 (kosten na-inschrijving). Voorafgaand aan het lopen moet de dagkaart worden opgehaald, en aan het einde van de avond weer worden ingeleverd.
 8. Waarom mogen we niet eerder starten dan 18.30 uur?
  Op de kruispunten en drukke wegen staat politie en/of een verkeersregelaar. Als eerder met het lopen begonnen wordt, staat de politie of de verkeersregelaar nog niet op zijn of haar plek. De avondvierdaagse commissie probeert de wandeltocht zo veilig als mogelijk te laten verlopen.
 9. Is er een feestelijke intocht op de laatste dag?
  Op de laatste wandelavond worden de wandelaars met muziek begeleid als zij langs de Kerkweg lopen. Rond 20 uur wordt het defilé afgenomen door de burgemeester of een wethouder van de gemeente, een vertegenwoordiger van de wandelbond en familieleden van de wandelaars. Er worden veel bloemen en versnaperingen uitgedeeld zodat het een feestelijke afsluiting van de avondvierdaagse wordt.